Autorská práva

Dílo Josefa Lady a Aleny Ladové je chráněno autorským zákonem.
Právní ochrana díla v Evropské Unii dle autorského zákona trvá 70 let od úmrtí autora a dílo se poté stává volným od 1. ledna následujícího kalendářního roku.
Každé jednotlivé užití díla musí být konzultováno a povoleno majitelem nebo zástupcem autorských práv Josefa a Aleny Ladových.

Jak vypadá proces získání nové licence?

Pokud máte nápad na použití obrázků Josefa nebo Aleny Ladových, není nic jednoduššího, než se nám se svým záměrem svěřit. První je vždy kontrola stávajících uzavřených smluv, tak abychom předešli kolizi v již používaných motivech a výrobcích, poté následuje jednání ohledně podoby užití nebo produktu – grafické náhledy, případně i fyzické vzorky a následně uzavření licenční smlouvy. Tento proces, který v některých případech může trvat i několik měsíců, je náročný pro obě strany, protože si zakládáme na tom, aby výsledný produkt nejenom dobře vypadal, ale měl i svůj smysl v ladovském portfoliu. Rozhodně pro nás není vodítkem k úspěchu finanční odměna, nýbrž férové jednání, důraz na tradici a užití děl v ideálně nezměněných podobách tak jak je Josef a Alena Ladovi geniálně namalovali. 

Motivy a obrázky prosíme vybírejte a poptávejte přes webový katalog:
http://databaze.joseflada.cz/cs/

Majitel autorských práv:

  • Mgr. Josef Lada

Zástupci:

  • Martin a Viktor Ladovi – JosefLada.cz s.r.o.

Kontakt:

  • databaze[@]joseflada.cz
  • mgr[@]joseflada.cz
  • 224 312 819


Menu